Sport en Spel

Door de militairen in Vianen werd ook veel aan sport gedaan. Zo berichtte de Soldatenkrant op 8 januari 1915 over een voetbalwedstrijd door de club M.V.V. (Militaire Voetbalvereniging Vianen?). De doelpunten werden gemaakt door de militairen Tabois en Te Winkel.

VoetbalVianen

 

Militair B. de Vries schreef 22 september 1914 de volgende ansichtkaart aan zijn neef J. Schaaf.

Geachte Neef J.

‘t Is Dinsdagmiddag, prachtig mooi weer. Wij gaan dadelijk 2 uur te voetballen en [??] en verder spellen spelen maken tot 4 uur, doe je ook met J. en Tj? Jacob ik feliciteer u met uw verjaardag hoewel dit al passeert is wil ik u dit toch niet nalaten. Gegroet nu, Oom B. Groet uw vader en moeder.

 

VoetbalVianen2

 

1e uitvoering Nutsklasse met Miltairen in Hotel Hartman te Vianen in Augustus 1915. Verder is helaas niets over deze foto bekend. [Bron: http://www.dosvianen.nl/101_ver_geschiedenis.htm]

Sporters

Ook werd er gezwommen. Er kwam zelfs een speciaal zwembad. Soldaat J. Knijff schreef daarover een gedicht, dat op 20 juli 1917 in de Soldatenkrant werd gepubliceerd.

Soldatenkrant 20-07-1917

 

Aangezien in Vianen veel Friese militairen zaten, werd er natuurlijk ook geschaatst. Net genoemde soldaat J. Knijf schreef daarover een bericht dat 31 januari 1917 in de Soldatenkrant stond. De militairen Hoitsma, Greidanus, Koning en De Jong vielen in de prijzen.

SchaatsenVianen